Bibliotheek Herenthout

Computerlessen in de bib voor alle leeftijden

Computerlessen in de bib voor alle leeftijden. 

Inschrijven in bib Herenthout is verplicht voor elke les apart (10 deelnemers per thema). Gratis maar bij het inschrijven wordt per les een waarborg van 5 € gevraagd die je terugbetaald krijgt als je aanwezig bent op de les. Nieuw is dit jaar dat je de lessen kan volgen met je eigen laptop; wie zelf geen pc heeft kan nog wel eentje aanvragen bij de inschrijving.

di 17/04  13u30 - 16u  Fiets- en wandelroutes                                   

di 17/04  19u30 - 22u  Digitale foto’s opslaan en bewerken deel1*      

do19/04  19u30 - 22u  Digitale foto’s opslaan en bewerken deel2*      

di 24/04  9u30 - 12 u  Kennismaking met Facebook deel 1 theorie**     

di 24/04  13u30 - 16 u Kennismaking met Windows 10                         

do26/04  9u30 - 12 u  Kennismaking met Facebook deel 2 oefeningen **   

*en ** de 2 lessen van hetzelfde thema horen telkens samen.

Een overzichtsfolder kan je ophalen in de bib en Huis Driane.

 

Lesinhoud:

Digitale foto's opslaan op de pc, verfraaien en delen.

Na het opladen van de foto’s op pc kan je met de Windows 10 foto app de rode ogen verwijderen en leer je foto’s vergroten, verkleinen en uitsnijden. Je kan ook het contrast, de kleur, enz. aanpassen. Verder leer je nog tal van speciale effecten toepassen, hoe je foto’s kan delen…

De cursisten brengen hun digitaal fototoestel mee met een kabeltje  of geheugenkaartje met foto’s er op. Een USB-stick met foto’s kan ook. Is er nog wat tijd starten we met het maken van een fotoboek!

Vereiste voorkennis: courant gebruik van pc en internet
 

Windows 10 is intussen een feit..

Wie een pc heeft met Windows 7 of Windows 8 kon overschakelen naar Windows 10. Maar nu moet je er ook mee leren werken. Waarin verschilt die Windows 10 van de vorige versie? Is de startknop nu terug? Wat is Windows Edge? Hoe werkt het  startscherm met tegels die verwijzen naar apps.

Hoe apps ophalen uit de Store. Wat met de privacy?  De manier van werken leunt dicht aan bij de tablet en smartphone en je gaat gretig gebruik maken van de cloud diensten.

In deze sessie zetten we alles eens rustig op een rijtje zodat u een goed overzicht hebt van wat Windows 10 nu eigenlijk inhoudt.

Vereiste voorkennis: Windows 7 of Windows 8 ervaring.

 

FIETS- EN WANDELROUTES

De laatste 10 jaar zijn er in Vlaanderen veel leuke fiets- en wandelroutes ontworpen en je kan daarvan alle nodige informatie vinden op het internet. In deze les ontdek je de fiets- en wandelroutes in alle provincies, waar kan je starten,

waar kan je even afstappen en wat bijtanken, wat zijn de bezienswaardigheden onderweg. Je kan uitgewerkte routes volgen, maar je kan ook zelf een uitstippelen op het knooppuntennetwerk.

Uiteindelijk wordt er ook aandacht besteed aan de fiets en de veiligheid van de fietser.

Vereiste voorkennis: Basiskennis van pc en internet

 

KENNISMAKING MET FACEBOOK

Naast Twitter is Facebook vandaag de meest bekende netwerksite. Je kan er contact houden met je vrienden maar er ook nieuwe maken. In je profiel kan je melden wie je bent en wat jou boeit.

Je kan er ook dagelijks melden waarmee je bezig bent en zien wat je vrienden zoal doen. Weet echter dat al wat je er zomaar op plaatst, door de hele wereld kan bekeken worden.

Je moet dus toch wel goed nadenken wat je er wel en juist niet op plaatst. Al deze aspecten worden in de les besproken en ingeoefend. Als laatste deel van de les kunnen de geïnteresseerden dan beslissen

of ze een eigen Facebook-account willen aanmaken of niet.

Vereiste voorkennis:

Courant gebruik van pc en internet

Nodig:

Cursisten die nog geen account hebben moeten een GSM meebrengen.

 

Belangrijk:

Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst willen kennismaken met Facebook. In de les worden de basisfuncties van Facebook uitgelegd.

De cursisten die een eigen Facebook-account willen aanmaken,moeten een bestaand e-mailadres + wachtwoord meebrengen. Indien je dat niet hebt, zal je in de les een nieuw gmail-account of hotmail-account moeten aanmaken

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.