E-boek
Nederlands

Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne

Anne Applebaum (auteur)
+1
Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne
×
Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne

Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne

De collectivisatie van de landbouw, ingevoerd door Stalin in 1929, leidt in de gehele Sovjet-Unie tot een weerzinwekkende hongersnood. De Sovjetregering schroomt niet om op deze manier de Oekraïense hang naar onafhankelijkheid in de kiem te smoren. De Oekraïense genocide, de Holodomor, werpt tot op vandaag een schaduw over de Oekraïens-Russische relaties.
Titel
Rode hongersnood : Stalins oorlog tegen Oekraïne
Auteur
Anne Applebaum 1964-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Red famine : Stalin's war on Ukraine
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2018
ISBN
9789026329852
CloudLibrary
3kuq8r9

Over Anne Applebaum

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hb19821970

Anne Elizabeth Applebaum (Washington D.C., 25 juli 1964) is een Amerikaanse journaliste, bekend om haar studies en artikelen gewijd aan de geschiedenis van het communisme en aan de ontwikkeling van een burgermaatschappij in Midden- en Oost-Europa.

Biografie

Anne Applebaum werd in Washington D.C. geboren als de dochter van de advocaat Harvey M. Applebaum en Elizabeth Bloom. Ze behaalde haar bachelor aan de Yale-universiteit in geschiedenis en literatuur. Vervolgens behaalde ze haar master in internationale betrekkingen op de London School of Economics en studeerde vervolgens aan de Universiteit van Oxford. In 1988 werd ze voor The Economist correspondente in Polen. Voor deze krant, maar ook voor The Independent schreef ze artikelen over de sociale en politieke transities in Oost-Europa voor en na de Val van de Berlijnse Muur.

In de jaren negentig schreef ze voor diverse kranten columns, maar keerde in 1998 te…Lees verder op Wikipedia