Boek
Nederlands

Billie Eilish

Billie Eilish (auteur)
Verzameling foto's die Billie Eilish, hét wereldwijde popfenomeen van de 21e eeuw, zelf uitkoos. Zo maken we een reis door haar leven. Bij de kleurenfoto's staan slechts enkele bijschriften. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Eilish, Billie
Titel
Billie Eilish
Auteur
Billie Eilish
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Billie Eilish
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
336 p. : ill.
ISBN
9789000377312 (hardback)

Besprekingen

‘Dit is dus een fotoboek van mijn leven’, schrijft Billie Eilish in haar voorwoord. Het is niet gebruikelijk dat een 19-jarige al achterom ziet. Maar het is al even ongebruikelijk wat Billie in twee decennia overkwam: haar debuutalbum (2019) werd het meest gestreamde album van het jaar, ze was de jongste winnares van Grammy’s in diverse categorieën en is voor miljoenen fans een rolmodel. En een kleurrijke verschijning, zoals hier te zien is. De vroegste foto is prenataal, en toont de blote buik van haar hoogzwangere moeder, met grote broer Finneas, die ook vol verwachting is. Billie is van meet af aan fotogeniek, en de muziek wordt snel ontdekt. Als peuter zit ze al aan een elektrische (kinder) grand piano (met een donut binnen handbereik): de overgang naar het artiestendom gaat als vanzelf, en is hier fraai in beeld gebracht, zowel privé als publiek, voor en achter de schermen. Voor de vele fans een niet te missen kleurrijke uitgave van deze razend populaire artiest. Bevat enkele fo…Lees verder

Over Billie Eilish

CC BY 3.0 - Foto van/door Originally uploaded by Vogue (U.S.) on 16 September 2021.

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell (Los Angeles, 18 december 2001) is een Amerikaanse singer-songwriter. In 2019 bracht ze haar debuutalbum when we all fall asleep, where do we go? uit, waarvoor ze de Grammy Award voor Album of the Year won. Daarnaast scoorde ze internationale hits met "Bad Guy", "Everything I Wanted" en "No Time to Die". Eilish is de jongste van de twee artiesten die alle Grammy Awards in de belangrijkste categorieën in één jaar (2019) wonnen. Ze heeft in totaal zeven Grammy Awards, twee American Music Awards, twee Guinness World Records, drie MTV Video Music Awards en drie Brit Awards op haar naam staan.

Biografie

Billie Eilish O'Connell groeide op in een acteurs- en muzikantenfamilie in Highland Park in Los Angeles. Als kind was ze al met muziek bezig. Zo zat ze bij het Los Angeles Children's Chorus koor waar ze leerde zingen en volgde ze danslessen.

Lees verder op Wikipedia