Wijnleverancier Alex Gates heeft financie͏̈le problemen, en beraamt, naar hij denkt, de perfecte misdaad om in één keer van zijn geldzorgen af te zijn
Extra onderwerp
Thrillers (film)
Titel
Blood and wine
Regisseur
Bob Rafelson
Componist
Michal Lorenc
Acteur
Stephen Dorff Jennifer Lopez 1969- Judy Davis Michael Caine
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 96 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045204471

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1996 van regisseur Bob Rafelson, die vooral naam maakte door zijn herhaaldelijke samenwerking met Jack Nicholson (in o.a. The postman always rings twice). Ook nu is er een hoofdrol weggelegd voor Nicholson. Hij speelt wijnleverancier Alex Gates die grote financiële problemen heeft en de perfecte misdaad beraamd om in één klap van zijn geldzorgen af te zijn. Maar Gates heeft te weinig rekening gehouden met o.a. zijn bedrogen echtgenote, ontevreden stiefzoon en zijn maitresse. Hans Dewijngaert (movie, de interactieve filmgids, i 6-4-1997) beoordeelt de film met 'middelmatig': 'De rol van Gates is Nicholson op het lijf geschreven. Op de rand van overacting, geeft hij gestalte aan de loser met de glimlach, die liefde, werk en misdaad dreigt te verliezen. (...) Setting en sfeer drijven de acteurs tot groteske, arabeske vertolkingen, maar het verhaal kan amper boeien. Rafelson neemt oneindig veel tijd om de trage intrige te ontrollen en doet er nog veel langer over …Lees verder

Over Bob Rafelson

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Rob Nowell (Rob625 at en.wikipedia)

Robert (Bob) Rafelson (New York, 21 februari 1933) is een Amerikaans filmregisseur.

Levensloop

Rafelson werd geboren in New York in een Joods gezin. Hij studeerde wijsbegeerte aan Dartmouth College. Na zijn studie ging hij bij de televisie aan de slag als scenarist. In 1962 vestigde hij zich in Hollywood om er te werken voor de filmstudio Universal. In 1968 debuteerde hij als filmregisseur. Hij behoort tot de regisseurs van New Hollywood, die in de jaren 70 de Amerikaanse filmindustrie moderniseerden. De dramafilms Five Easy Pieces (1970) en The Postman Always Rings Twice (1981) worden beschouwd als zijn bekendste werk.

Filmografie

  • 1968: Head
  • 1970: Five Easy Pieces
  • 1972: The King of Marvin Gardens
  • 1976: Stay Hungry
  • 1981: The Postman Always Rings Twice
  • 1987: Black Widow
  • Lees verder op Wikipedia