Luisterboek
Nederlands

Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Geronimo Stilton (auteur), Jan Meng (verteller)
+1
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton
×
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Stiltons nieuwe assistente Pinky Punk is jong, hip en brutaal. Aanvankelijk keurt hij haar af vanwege haar levenstijl, maar dan komt hij erachter dat ze best goede ideeën heeft.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Titel
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton
Auteur
Geronimo Stilton
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mio nome è Stilton, Geronimo Stilton
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2011 | Andere uitgaves
1 cd
Speelduur
1,5 uur
ISBN
9789047611998

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterboek met een weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Jan Meng. Hilarisch verhaal van Geronimo Stilton, grijze muis, drukbezet hoofd van een krantenuitgeverij die ongezien een zeer capabele assistente aanneemt. Dit blijkt een punk-muizenmeisje van dertien jaar te zijn die inderdaad zeer capabel is en zijn leven volledig op de kop zet. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. Hij vertelt hoe Pinky Punk hem op sleeptouw neemt, naar de Noordpool stuurt, rockmuziek leert waarderen en laat dansen. De vlot lopende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. Eerste deel van een serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties