Luisterboek
Nederlands

Briefgeheim

Jan Terlouw (auteur)
+1
Briefgeheim
×
Briefgeheim Briefgeheim
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Eva in de tuin van de buren een geheimzinnige brief vindt, begint voor haar, Jackie en Thomas een reeks adembenemende avonturen
Onderwerp
Gezin
Titel
Briefgeheim
Auteur
Jan Terlouw  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Nova Zembla, 2007
3 cd's
Speelduur
195 min.
ISBN
9789061123866

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de auteur zelf. Als Eva genoeg krijgt van het geruzie van haar ouders, loopt ze weg. Een brief, die ze gevonden heeft, brengt haar dan in moeilijkheden, want plotseling is ze echt spoorloos verdwenen. Wanneer ze na enkele dagen weer tevoorschijn komt, hult ze zich in stilzwijgen en bekijkt ze haar vader met nog meer wantrouwen. Het verhaal heeft een vrij ingewikkelde plot met tussentijdse, spannende hoogtepunten. De oplossingen en de ontknoping zijn heel natuurlijk, sommige details zijn wat gezocht. Grote, niet al te diepgravende aandacht wordt besteed aan de relatie tussen moeder, vader en kind. Het eindigt niet al te zoet, maar wel optimistisch. Het taalgebruik is zeer gevarieerd, soms iets te moeilijk uit de mond van een 11-jarige. Het verhaal blijft boeien tot het eind.

Over Jan Terlouw

Jan Cornelis Terlouw (Kamperveen, 15 november 1931) is een Nederlands schrijver, natuurkundige en voormalig politicus voor D66.

Jeugdjaren

Jan Terlouw werd geboren als het tweede kind van ds. Jan Cornelis Terlouw sr. (1904-1987) en Grietje (Gré) Terlouw-Stein (1909-1998); hij werd vernoemd naar zowel zijn vader als zijn grootvader Jan Cornelis Terlouw (1845-1925). Zijn zus was anderhalf jaar ouder. Hierna werden er in het gezin Terlouw nog drie kinderen geboren, onder wie een tweeling.

De familie verhuisde na Jans geboorte een aantal keer kort na elkaar. Terlouw groeide op in de Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef het gezin Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op Jan Terlouws persoonlijke ontwikkeling had. Jan Terlouw maakte van zeer nabij de deportatie van een joodse klasgenoot mee en enkele bombardementen. Duitse leg…Lees verder op Wikipedia