Luisterboek
Nederlands

Harry Potter en de relieken van de dood

J.K. Rowling (auteur), Jan Meng (verteller)
+1
Harry Potter en de relieken van de dood
×
Harry Potter en de relieken van de dood Harry Potter en de relieken van de dood

Harry Potter en de relieken van de dood

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Harry Potter besluit niet terug te gaan naar Zweinstein. Hij gaat de resterende Gruzielementen van Voldemort opsporen om ze te vernietigen, in de hoop daarmee Voldemort te verslaan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Harry Potter en de relieken van de dood
Auteur
J.K. Rowling
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the deathly hallows
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
20 cd's
Speelduur
23 uur en 45 min.
ISBN
9789047601821

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het laatste deel* uit de zevendelige Harry Potter-serie, geschreven in 2007. Voldemort heeft in zijn streven naar onsterfelijkheid zijn ziel in meer stukken gedeeld (steeds na een moord te hebben begaan) en verstopt in Gruzielementen. Hij kan pas verslagen worden als al die Gruzielementen zijn vernietigd. Maar Harry ontdekt dat de drie Relieken van de Dood uit een bekend tovenaarssprookje echt bestaan en ook macht kunnen geven over de dood. Uit de beelden die hij zo nu en dan doorkrijgt van Voldemorts brein, weet hij dat deze op zoek is naar een van die relieken: een toverstaf van vlierhout. In dit laatste deel zitten een paar adembenemend spannende scènes naast enkele zeer ontroerende, maar die wegen niet op tegen de indruk dat Rowling alles nu recht wilde breien. Voorgelezen op 20 cd’s (ruim 23 uur) door Jan Meng, die hiermee de serie compleet heeft voorgelezen. In navolging van de acteur Stephen Fry die de serie in Engelse versie heeft ingesproken koos Meng e…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties