First day of my life

Lisa Williamson (auteur)

First day of my life

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Frankie (ik-persoon) en Jojo zijn vriendinnen. Als Jojo niet reageert op berichten van Frankie en uiteindelijk wel de telefoon opneemt, hoort Frankie op de achtergrond een baby huilen. Met ex-vriend Ram gaat ze Jojo zoeken. Heeft zij die vermiste baby gestolen? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
NBD Biblion uitgelicht
Titel
First day of my life
Auteur
Lisa Williamson 1980-
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: David Fickling books, 2021
357 p. : ill.
ISBN
9781788451536 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Frankie (ik-persoon) is bezorgd om haar vriendin Jojo. Als ze na veel gemiste oproepen eindelijk opneemt, hoort Frankie op de achtergrond een baby huilen. Zou haar vriendin die vermiste baby hebben gestolen? Samen met haar ex-vriend Ram, de enige niet-volwassen persoon die ze kan bedenken die auto kan rijden, spoort ze Jojo op. Maar Jojo en ook Ram hebben een geheim en een eigen verhaal. De baby die Jojo bij zich heeft, is niet de vermiste baby. Maar waar heeft ze die baby dan vandaan? Het perspectief van Frankie wordt op een derde gewisseld met het perspectief van Jojo, en daarna overgegeven aan Ram. De verweven verhalen sluiten naadloos op elkaar aan, en met behulp van flashbacks wordt duidelijk wat er is gebeurd. Een prachtig coming of age verhaal over vriendschap, moederschap en liefde. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Lisa Williamson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bonnielou2013

Sister Souljah, geboren als Lisa Williamson (New York, 28 januari 1964) is een Amerikaans schrijver, spreker (lezingen) en activist. Ze was onderdeel van de hiphopgroep Public Enemy. In 1992 bracht ze een soloalbum uit. Ze heeft een autobiografie en vier romans geschreven.

Biografie

Sister Souljah werd als Lisa Williamson geboren in het New Yorkse stadsdeel The Bronx. Tijdens haar school en studie heeft ze veel gereisd in Europa en Afrika. Later ging ze wonen in New Jersey.

In de jaren 90 was ze lid van de hiphopgroep Public Enemy. In 1992 bracht ze haar soloalbum 360 Degrees of Power uit. Door tegenvallend succes werd haar platencontract beëindigd. Tijdens de presidentscampagne in 1992 ontstond een controverse toen Bill Clinton haar naar aanleiding van haar teksten beschuldigde van het aanzetten tot haat tegen en het vermoorden van blanke Amerikanen.

Ze schreef een autobiografie No disrespect (…Lees verder op Wikipedia