Dvd
Nederlands

Allemaal smurfen

Peyo (naar het werk van)

Allemaal smurfen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Titel
Allemaal smurfen
Naar het werk van
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2009
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5412012151550

Besprekingen

Oktober 1958 verschenen de Smurfen, een schepping van Pierre Culliford (Peyo), voor het eerst in een verhaal van ‘Johan en Pirrewiet’ in het tijdschrift 'Robbedoes'. Aanvankelijk waren de Smurfen slechts figuranten, maar al snel werden ze de hoofdfiguren in de stripalbums van Peyo en Yvan Delporte. Daarna kwam ook de film 'De fluit met zes Smurfen' uit en in 1981 tot 1990 begon het bekende tekenfilmduo Hanna & Barbera aan een tv-reeks waarvoor honderden afleveringen zijn gemaakt. De serie won in 1983 en 1984 de Daytime Emmy award voor 'Outstanding children's entertainment series'. Deze dvd bevat vier avonturen uit de tv-serie. De beeldkwaliteit is goed en de kleine blauwe mannetjes blijven populair. Voor kinderen vanaf circa vier jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia