Boek
Nederlands

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Quentin Blake (auteur), John Cassidy (auteur)
+1
Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars
×
Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Leer tekenen met Quentin Blake

Een bijzonder tekenboek van een ongeëvenaarde meester

Unieke benadering van het tekenen: kijk en teken met humor

Quentin Blake neemt je mee naar de ongelofelijk fascinerende wereld van het tekenen. Je ontdekt dat ook jíj grappige figuren kunt tekenen en dat er een kunstenaar in je schuilgaat.
Onderwerp
Tekenen
Titel
Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars
Auteur
Quentin Blake John Cassidy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Drawing for the artistically undiscovered
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
103 p. : ill.
ISBN
9789026172120 (hardback)

Besprekingen

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Tekenboeken waarin je de opdracht krijgt prenten te vervolledigen kennen we ondertussen allemaal, maar met dit boek van illustrator Quentin Blake krijg je de kers op de taart. Het helpt je op weg om een echte kunstenaar te worden. Leer wat je wel en niet moet doen en ontdek hoe je allerhande voorwerpen, dieren en gezichten tekent. Maar je leert ook over perspectief en het toevoegen van schaduw, over anatomie, houdingen en emoties. Heel wat technieken komen goed gestructureerd aan bod en met de nodige humor word je aangezet tot creativiteit, maar ook geleerd om zelf eens kritisch naar je werk te kijken. En er is meer, want waar haal je je inspiratie vandaan en welke middelen zijn er om datgene wat je in gedachten hebt op papier te zetten? Wat is de goede bladschikking? Wees maar zeker dat je al snel plezier krijgt in het schetsen!
De teksten zijn vaak klein gedrukt alsof er zoveel mogelijk ruimte opengehouden moet worden voor de tekeningen. Soms staat er al heel wat – geestige il…Lees verder

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing.