Luisterboek
Nederlands

Joris en de geheimzinnige toverdrank

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (verteller)
+1
Joris en de geheimzinnige toverdrank
×
Joris en de geheimzinnige toverdrank Joris en de geheimzinnige toverdrank

Joris en de geheimzinnige toverdrank

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Joris (8) heeft een hekel aan zijn grootmoe, die hem altijd pest en bang maakt. Maar op een dag neemt hij wraak. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Joris en de geheimzinnige toverdrank
Auteur
Roald Dahl
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
George's marvellous medicine
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
2 cd's
Speelduur
1 uur en 22 min.
ISBN
9789047600824

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het boek*, voorgelezen door Jan Meng en in de vertaling van Huberte Vriesendorp. Joris (8), enig kind, haat zijn inwonende grootmoe omdat ze hem commandeert, bang maakt en altijd moppert. Van tientallen huismiddeltjes brouwt hij een toverdrank, waardoor ze meters lang wordt. Als Joris van zijn vader, die geld ruikt, meer toverdrank moet maken, mislukt dat. Grootmoe drinkt hiervan en krimpt net zolang tot ze is verdwenen. Origineel verhaal waarin een fantasie in actie wordt omgezet. Vlot geschreven, heel directe dialogen, veel moeilijke woorden. Kinderlijk 'grof' taalgebruik om grootmoe te schetsen: functioneel.

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties