Boek
Nederlands

100 mooiste films uit de geschiedenis : een reis door honderd jaar filmgeschiedenis

Rolf Schneider (auteur), Winfried Maass (auteur), Anne Benthues (auteur)

100 mooiste films uit de geschiedenis : een reis door honderd jaar filmgeschiedenis

De geschiedenis van de film begon toen beelden leerden lopen. De zegetocht van de filmkunst op de bioscoopschermen en later op de beeldschermen van de moderne mediawereld, is onstuitbaar gebleken. Films zijn de highlights van het hedendaagse amusement. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en worden gezien als de belangrijkste uitingen van de moderne massacultuur.
In honderd jaar filmgeschiedeni
Titel
100 mooiste films uit de geschiedenis : een reis door honderd jaar filmgeschiedenis / Rolf Schneider, Winfried Maass, Annie Benthues ... [et al.]
Auteur
Rolf Schneider Winfried Maass Anne Benthues
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
1
Uitgever
Lisse: Rebo, 2007
208 p. : ill.
ISBN
9789036620260 (gebonden)

Besprekingen

Een wereldreis door de filmgeschiedenis in honderd films, die geografisch gerangschikt zijn per werelddeel. Hollywood staat voorop, maar er is ook aandacht voor kleine en minder bekende filmlanden zoals Estland en Litouwen en exotische filmlanden zoals India, China, Japan en Iran. De selectie bestaat uit oude en nieuwe klassiekers. Meest recente films zijn onder andere 'Lost in translation', 'The pianist', 'Lord of the rings'. De oudste films zijn 'Pantserkruiser Potemkin', 'Metropolis', 'Greed', 'City lights' (Charlie Chaplin), 'The general' (Buster Keaton). Nederland is vertegenwoordigd met 'De aanslag' en 'Karakter'. Per filmtitel zijn steeds twee pagina's beschikbaar, een 'spread' zoals in een tijdschrift: grote koppen en tekst in kolommen. Prachtige foto's, groot neergezet. Tevens per film een locatiefoto, die inspireert tot bedevaartreizen naar de plek waar de opnamen gemaakt werden. De teksten bieden basisinformatie en een situering.