Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen
Titel
Gerechtigheid
Auteur
Stieg Larsson 1954-2004
Verteller
Ron Brandsteder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Luftslottet som sprängdes
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
8 cd's
Speelduur
ca. 8 uur
Aantekening
Geautoriseerde verkorte versie
ISBN
9789047609728

Besprekingen

Luisterboek met een verkorte versie van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Ron Brandsteder. Het derde deel van de Zweedse auteur Stig Larsson is het meest omvangrijke deel van zijn Millennium Trilogie**, een gecompliceerde compositie van diverse vormen van misdaad, overheidsbemoeienis, de soms uiterst ingewikkelde omgangsvormen der geslachten en de licht en schaduwzijdes van de mens. Centrale figuur is opnieuw de mooie, intelligente en getatoeëerde computerwijsneus Lisbeth Salander, die een aanslag overleeft (deel 2) en door de medici weer wordt opgelapt. De journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium beweegt zich door het zware weer van samenzweringen, bedrog en vervalsingen om alle aanklachten tegen haar te weerleggen. Uiteindelijk word je beloond door een stijgende spanning binnen een boeiende entourage. Inmiddels verfilmd.

Over Stieg Larsson

Stieg Larsson, officieel Karl Stig-Erland Larsson (Skelleftehamn, 15 augustus 1954 - Stockholm, 9 november 2004) was een Zweedse journalist en auteur. Hij stierf op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct.

Activist

Aanvankelijk was Larsson een politiek activist voor het Kommunistiska Arbetareförbundet, de communistische arbeidersbeweging, en fotograaf. Politiek was hij actief als redacteur van het Zweedse trotskistische tijdschrift Fjärde internationalen. Verder werkte hij mee aan verschillende sciencefictiontijdschriften en gedurende 1978-1979 was hij voorzitter van de grootste Zweedse sciencefictionclub, Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF).

Journalist

In 1977 ging hij naar Eritrea om als militair adviseur de guerrilla van het Eritrean People's Liberation Front te ondersteunen. Om gezondheidsredenen moest hij hiermee stoppen. Hij ging toen …Lees verder op Wikipedia