Boek
Nederlands

De geheime tunnel

Thea Stilton (auteur), Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator)
De tovenaarsleerlingen reizen naar het Rijk van het Westen. Ditmaal moet Lune een zware Proeve van bekwaamheid uitvoeren. De vrienden moeten zich opsplitsen tijdens hun reis, en daarmee wordt hun kracht verzwakt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De geheime tunnel
Auteur
Thea Stilton Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Pieter van der Drift Manon Smits
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto della tigre
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
285 p. : ill.
ISBN
9789085923688 (paperback)

Besprekingen

Derde deel in de serie 'De 13 zwaarden'*, waarin de tovenaarsleerlingen hun zoektocht naar de zwaarden vervolgen. De tijd begint te dringen, er zijn hevige gevechten uitgebroken aan de grenzen van Fantasia, en de leerlingen moeten vaart zetten achter hun zoektocht. Ze reizen naar het Rijk van het Westen, en ditmaal moet Lune een zware Proeve van bekwaamheid uitvoeren. De vrienden moeten zich opsplitsen tijdens hun reis, en daarmee wordt hun kracht verzwakt… Vlot en toegankelijk geschreven avonturenverhaal dat zich afspeelt in een magische wereld vol fantasievolle wezens. Verteld vanuit twee perspectieven (goed en kwaad), in soepele zinnen en wat clichématig taalgebruik. De spanningsboog is telkens vrij kort: de tovenaarsleerlingen weten elke uitdaging binnen een tiental pagina’s te overwinnen. Met illustraties in fantasysfeer. Voor in het boek worden de personages geïntroduceerd en wordt kort uitgelegd wat er in de vorige delen is gebeurd. Voor de Stilton-fans die de muizenavonturen o…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties