E-boek
Nederlands

De ereronde van de eland : roman

Thijs Zonneveld (auteur)
+1
De ereronde van de eland : roman
×
De ereronde van de eland : roman De ereronde van de eland : roman

De ereronde van de eland : roman

Genre:
Sla 'De ereronde van de eland' van Thijs Zonneveld open en je zit midden in een etappe in de Tour de France. Of beter gezegd: in het hoofd van de wielrenner die tegen wil en dank op kop ligt, met nog honderdveertig kilometer te rijden. Alleen met de weg, de wind en de pijn in zijn benen. Alleen met zijn gedachten. Een kans om te winnen heeft hij eigenlijk niet. Aan het begin van zijn loopbaan was
Titel
De ereronde van de eland : roman
Auteur
Thijs Zonneveld
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2010
ISBN
9789020410440
CloudLibrary
3h9pbr9

Over Thijs Zonneveld

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Thijs Zonneveld (Leiden, 28 september 1980) is een voormalig amateurwielrenner. Hij werkt tegenwoordig als journalist bij het Algemeen Dagblad en is schrijver en treedt op als co-commentator/analist.

Loopbaan buiten de sport

Zonneveld schreef voor hij bij het Algemeen Dagblad begon voor De Pers, vooral als wielerverslaggever. Hij is verder onder andere bekend als vaste tafelheer bij het tv-programma De Avondetappe (sinds 2011).

In augustus 2011 schreef hij voor nieuwssite NU.nl de column Die berg komt er, wat leidde tot een gelijknamig initiatief om in Nederland een berg te bouwen (een hol gebouw met omvang en uiterlijk van een echte berg). Verscheidene bedrijven werkten eraan mee. Rond 2015 viel het initiatief stil, de website werd in 2016 opgeheven.

In 2013 werd Zonneveld analist bij de NOS. Daarnaast was hij medecommentator bij wedstrijden voor Eurosport en van 20…Lees verder op Wikipedia