Boek
Nederlands

Reizen Waes Nederland

Tom Waes (auteur), Sophie Allegaert (auteur)
‘Echt goed kende ik Nederland niet, ik viel van de ene verbazing in de andere. Waterskiën achter een tractor in de Achterhoek, racen met een eeuwenoude schuit in Friesland of sliksleeën én stilvallen op een wad, zeg nu zelf. Ook gecheckt: baanbrekende onderzoeken en nutteloze uitvindingen, illegale kaas en Molukse papeda én zelfs een fietsfanfare en een echte BN-safari.
 
Als je dagen
Titel
Reizen Waes Nederland
Auteur
Tom Waes Sophie Allegaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2022
167 p. : ill.
Aantekening
Verhalen gebaseerd op de gelijknamige TV-reeks op Eén
ISBN
9789022338643 (paperback)

Over Tom Waes

Tom Yvo Adrien Waes (Merksem, 7 november 1968) is een Belgisch televisiepresentator, televisieregisseur, acteur en occasioneel zanger. Hij is vooral bekend van de programma's Tragger Hippy, Het Geslacht De Pauw, Tomtesterom, Reizen Waes, De Slimste Mens ter Wereld, Wauters vs. Waes en Undercover. Daarnaast is Waes ambassadeur van non-profitorganisatie Sea Shepherd.

Biografie

Na zijn middelbareschooltijd volgde Waes een jaar Germaanse filologie en daarna een opleiding diepzeeduiken in Schotland, waarna hij een zevental jaar ging werken op booreilanden als diepzeeduiker.

Tv- en filmcarrière

Voor Waes bekend werd bij het grote publiek, maakte hij filmpjes voor De Quizmaster en De laatste show en had hij een rol in de De Zaak Alzheimer. In 2005 steeg zijn bekendheid do…Lees verder op Wikipedia