Deze bibwebsite is de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste mogelijkheden even op een rijtje.

Volledig mobiel

mobiel

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste troeven van deze site. In de bib zelf kan je zo snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren, maar ook van thuis uit kan je met je bijvoorbeeld met je tablet snel en eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

 

 

Is het er of is het er niet?

 

In de catalogus zelf verschijnt de beschikbaarheidsinformatie meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Vanuit de resultatenpagina klik je door naar de detailpagina van een werk, en zie je bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet.

 

harry potter 1

 

 

Zoek en vind

 

Zoeken gaat heel snel via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

 

zoeken

 

 

 

Filter je zoekresultaten

 

filter

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

 

Reserveren wordt kinderspel

 

harry potter 2

Elk boek of ander werk in de catalogus heeft slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.

 

Nog sneller verlengen

aanmelden

Mijn Bibliotheek, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren zit volledig geïntegreerd in deze bibwebsite. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

 

Je ontleningen krijgen een gezicht…

 

Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

 

Altijd op de hoogte

 

Deze website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.